Recepty
|
Dršťková polévka z kotrče
|
400 g kotrče, 1 stroužek česneku, sádlo, sůl, pepř, sladká paprika, majoránka
|
Kotrč pokrájíme na delší, široké nudle a osmažíme na sádle.
Přidáme papriku, sůl a pepř. Zalijeme asi 1 litrem vody. Přidáme lisovaný česnek.
Ze sádla a hladké mouky si připravíme jíšku, kterou zahustíme polévku.
Zahuštěnou polévku dochutíme solí a majoránkou. Podáváme s pečivem.
|
Kotrč se zeleninou
|
300 g kotrče, 300 g paprik, 300 g rajčat, 1 cibule, 4 vejce, 2 stroužky česneku, sádlo, sůl, pepř
|
Na sádle zpěníme cibulku, do které přidáme papriku pokrájenou na nudličky.
Papriku dusíme asi 10 minut. Přidáme na široké nudličky nakrájený kotrč, třený česnek a na kolečka
nakrájená, oloupaná rajčata. Dusíme do měkka. Nakonec zalijeme rozšlehanými vejci a mícháme, dokud vejce neztuhnou.
Dochutíme solí a pepřem. Ozdobíme sekanou pažitkou. Podáváme s pečivem.
|