Recepty
|
Hlíva na divoko
|
300 g hlívy, 2 cibule, 1 mrkev, 1 petržel, 1 celeru,
hladká mouka, sádlo, sůl, nové koření, cukr, citron
|
Cibulku zpěníme na sádle. Přidáme nakrájenou hlívu a jemně nakrájenou kořenovou zeleninu.
Přidáme koření a osolíme. Zalijeme trochou vody a dusíme, dokud zelenina nezměkne.
Zaprášíme moukou, přidáme ždibet cukru a krátce povaříme. Dochutíme solí. Podáváme s knedlíkem.
|
Hlívová polévka
|
200 g hlívy, 1 mrkev, 1 petržel, máslo,
hladká mouka, 1 cibule, 2 stroužky česneku, sladká paprika, sůl, majoránka
|
Na másle osmažíme cibulku, když se zbarví dozlatova, přidáme nakrájenou hlívu.
Osolíme, přidáme papriku a krátce podusíme. Zalijeme asi 1 litrem vody a přidáme nakrájenou mrkev a petržel.
Pro zlepšení chuti můžeme přidat kostku bujónu. Vaříme, dokud zelenina nezměkne.
Přidáme lisovaný česnek a dochutíme pepřem, solí a majoránkou. Zahustíme jíškou z hladké mouky připravené na másle.
|