Recepty
|
Hlíva s hořčicí
|
300 g hlívy, 1 cibule, plnotučná hořčice, hladká mouka, sádlo, sůl, pepř
|
Na sádle zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme hlívu, kterou jsme osolili a potřeli hořčicí.
Dusíme, dokud houby nezměknou. Zaprášíme moukou a dochutíme solí a pepřem. Podáváme s vařenými brambory.
|
Hlíva na divoko
|
300 g hlívy, 2 cibule, 1 mrkev, 1 petržel, 1 celeru, hladká mouka, sádlo, sůl, nové koření, cukr, citron
|
Cibulku zpěníme na sádle. Přidáme nakrájenou hlívu a jemně nakrájenou kořenovou zeleninu.
Přidáme koření a osolíme. Zalijeme trochou vody a dusíme, dokud zelenina nezměkne.
Zaprášíme moukou, přidáme ždibet cukru a krátce povaříme. Dochutíme solí. Podáváme s knedlíkem.
|