Recepty
|
Pochoutka ze smržů
|
300 g smržů, 200 ml mléka, máslo, mouka
|
Smrže rozkrojíme podélně na poloviny a podusíme ve vlastní šťávě na másle. Když změknou přidáme mléko a zahustíme moukou.
Podáváme s vařenými brambory.
|
Nadívaní mrži
|
300 g smržů, 200 ml smetany, 2 vejce, na nádivku potřebujeme:
2 - 3 housky, 200 ml mléka, 1 cibule, 100 g anglické slaniny, strouhanka, 1 játrová paštika, sůl,
majoránka, muškátový oříšek
|
Smržům uřízneme třeň tak, abychom mohli vzniklým otvorem naplnit nádivkou tuto dutou houbu.
Nádivku si připravíme tak, že housky nakrájené na kostičky namočíme v mléce. Vymačkáme z nich přebytečné mléko a umeleme na
masovém strojku společně s cibulí a anglickou slaninou. Přidáme paštiku, 2 žloutky a koření. Tuto směs promícháme a plníme jí přiravené smrže.
Naplněné smrže vyložíme do pekáčku a asi 15 minut pečeme. Potom zalijeme smetanou s rozkvedlaným vejcem a necháme dopéct do zlatova.
Podáváme s brambory.
|