Recepty
|
Sekaná z čirůvek
|
1 kg čirůvky dvoubarvé, 150 g slaniny, 2 housky, 1 cibule,
mléko, 1 vejce, strouhanka, sádlo, sůl, pepř, majoránka
|
Na sádle zpěníme cibuli a osmahneme pokrájené houby. Když tato směs vychladne,
umeleme ji na masovém strojku společně s houskami namočenými v mléce.
Umletou hmotu dobře promícháme, smícháme s vejcem, okořeníme, osolíme a zahustíme strouhankou.
Ze směsi vytvoříme šišku, potřeme ji bílkem a pečeme na sádle 30 - 40 minut.
Sekanou podáváme teplou s bramborem nebo studenou s chlebem.
|
Dušené čirůvky
|
500 g čirůvky dvoubarvé, 2 cibule, mléko, máslo, sůl, pepř, kmín, petrželka
|
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Přidáme na plátky nakrájené čirůvky.
Osolíme, okořeníme pepřem a kmínem.
Dusíme, dokud houby nezměknou. Ozdobíme sekanou petrželkou. Podáváme se slaným pečivem.
|