Recepty
|
Svíčková z čirůvek
|
300 g čirůvek fialových, sůl, 100 g slaniny, 100 g kořenové zeleniny,
200 ml mléka, 200 ml šlehačky,
1 cibule, celý pepř, bobkový list, hladká mouka, sůl, pepř
|
Slaninu rozškvaříme na pánvi. Přidáme nakrájenou zeleninu s kořením a osmahneme.
Zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme mlékem a povaříme. Necháme zchladnout a rozmixujeme.
Houby nakrájíme a uvaříme v mírně osolené vodě. Houby necháme na cedníku okapat a poté je přidáme do
rozmixované zeleninové směsi. Omáčku prohřejeme a necháme ji "nasát" do hub.
Přidáme šlehačku. Podáváme s vařenými brambory, knedlíky nebo těstovinami.
|
Čirůvky na paprice
|
500 g čirůvek fialových, 1 cibule, máslo, 100 ml kysané smetany,
hladká mouka, drcený kmín, sůl, sladká paprika
|
Na másle zpěníme cibuli. Když zesklovatí, přidáme sladkou papriku a nakrájené čirůvky.
Dusíme, dokud houby nezměknou. Přidáme smetanu, ve které jsme rozkvedlali trochu hladké mouky na zahuštění.
Necháme přejít varem a dochutíme solí a pepřem. Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.
|