Recepty
|
Plněné křemenáče
|
800 g křemenáčů, 200 g anglické slaniny, 50 g tvrdého sýra, 1 cibule, 1 vejce, máslo,
strouhanka, olej, sůl, pepř, citron, petrželka
|
Z křemenáčů odkrojíme nožičky a klobouky lehce vydlabeme. Klobouky osolíme, pokapeme citronem, narovnáme do pekáče a
pečeme asi 5 minut. Třeně a vydlabanou část klobouků pokrájíme na drobno. Na másle zpěníme cibulku, přidáme na drobno nasekané houby a
dusíme do měkka. Přidáme na jemno nasekanou anglickou slaninu a vejce dochutíme pepřem a solí. Připravenou směsí plníme kloboučky hub,
které posypeme strouhaným sýrem a dáme na deset minut zapéct do trouby.
|
Dušené křemenáče
|
800 g křemenáčů, máslo, 1 cibule, sůl, pepř, drcený kmín, petželka
|
Křemenáče nakrájíme a přidáme k osmahlé cibulce, smažíme na másle, dokud houby nepustí vodu. Osolíme, okořeníme a dusíme 15 minut.
Udušené houby smícháme s nasekanou petželkou a podáváme na topinkch.
|