Recepty
|
Zapečené kozáci s rajčaty
|
600 g kozáků, 4 rajčata, máslo, 5 stroužků česneku, 2 cibule, 4 vejce, sůl, pepř
|
Houby pokrájíme na tlustá kolečka, která podusíme na másle. Na kolečka nakrájíme rajčata a cibuli.
Podušené houby klademe do pekáčku a prokládáme rajčaty, nakrájenou cibulí a česnekem. Průběžně solíme a kořeníme. Zalijeme rozšlehanými
vejci a necháme v troubě zapéct. Podáváme s vařenými brambory.
|
Kozácké škubánky
|
400 g kozáků, hladká mouka, máslo, 3 vejce, 1 cibule, mléko, olej, drcený kmín, pepř, sůl
|
Z mouky, žloutků a mléka připravíme těsto, do kterého vmícháme sníh z ušlehaných bílků. Do těsta vmícháme vychladlé houby, které
jsme předtím osmažili na másle. Těsto s houbami okořeníme a osolíme. Těsto propracujeme a vytvarujeme z něho škubánky, které opečeme na rozpáleném oleji.
|