Recepty
|
Křemenáč jako ovar
|
500 g křemenáčů, hořčice, křen
|
Houby uvaříme v osolené vodě. Po 10 - 15 minutách, až změknou je vyndáme a dáme na talíř. Podáváme s hořčicí a křenem.
|
Sýrová omáčka z křemenáčů
|
500 g křemenáčů, 200 ml smetany, 100 g taveného sýra, 200 ml vývaru, hladká mouka,
máslo, 2 cibule, sůl, pepř, citronová šťáva
|
Na oleji zpěníme cibulku a až zesklovatí přidáme pokrájené křemenáče. Mezitím si z másla a mouky uděláme jíšku, kterou vmícháme do vývaru.
Vývarem zalijeme houby a povaříme 10 minut. Nakonec přidáme tavenný sýr a zalijeme smetanou. Povaříme, až se sýr rozvaří, a dochutíme citronovou šťávou a kořením.
|