Recepty
|
Lišák na cibuli
|
500 g lišáku zprohýbaného, 2 cibule, 100 g slaniny, bobkový list, tymián, mletý pepř, sůl, chlebová kůrka, pivo
|
Cibuli osmahneme společně se slaninou a přidáme nakrájené houby. Ochutíme kořením. Podlejeme horkou vodou a asi deset minut podusíme.
Houby vyjmeme a šťávu zahustíme strouhanou chlebovou kůrkou rozmíchanou v pivu, krátce povaříme. Osolíme a dochutíme. Hotovou zahuštěnou šťávou přelijeme
houby připravené na talíři. Podáváme s bramborem.
|
Ragů z lišáka
|
250 g lišáků, 500 g kuřecího masa, 200 g sterilované kukuřice, 200 g sterilovaného hrášku,
250 sladké smetany, 50 g másla, mouka, pepř, sůl
|
Lišáky osmažíme na másle. Přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso, orestujeme, opepříme, osolíme.
Přidáme smetanu a krátce povaříme. Přidáme hrášek a kukuřici. Povaříme a zahustíme moukou. Povaříme a dochutíme pepřem a solí.
|