Recepty
|
Kuba ze stročku
|
100 g sušeného stročku trubkovitého, 300 g krup, sádlo, česnek, sůl, pepř, drcený kmín
|
Kroupy uvaříme v osolené vodě s troškou kmínu. Když jsou kroupy měkké přidáme lžíci sádla a utřený česnek.
řidme namočené sušené stročky a uvaříme doměkka. Vymažeme sádlem pekáč a vložíme krouopy s houbami. Připravenou směs dáme asi 20 minut zapéct.
Před dopečením povrch kupy potřeme máslem.
|
HUsí krev ze stročka
|
300 g stročku trubkovitého, 1 cibule, 1 vejce, 2 lžíce sádla, 100 g krup, sůl, pepř,
drcený kmín, sladká paprika, petrželová nať
|
Stročky pokrájíme a usmažíme na sádle, kde jsme předtím zpěnili na drobno nakrájenou cibulku. Přidáme kmín, papriku a pepř.
Dusíme dokud se voda nevypaří. Kroupy uvaříme a přidáme je k houbám společně s vajíčkem. Mícháme dokud směs neztuhne a nevznikne nám husí krev.
Vytvořenou husí krev mažeme na topinky nebo máslem namazaný chléb a zdobíme sekanou petrželkou.
|