Recepty
|
Lišky na smetaně
|
400 g lišek, 1 cibule, 50 g másla, hladká mouka, 200 ml smetany, pepř, sůl, citronová šťáva
|
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Přidáme pokrájené lišky a dusíme do měkka, až se voda vysmahne.
Přidáme smetanu s rozmíchanou moukou. Okořeníme pepřem a citrónovou šťavou, krátce povaříme. Podáváme s pečivem nebo knedlíkem.
Vhodnou přílohou je vařené hovězí nebo kuřecí maso.
|
Smažené lišky
|
500 g lišek, 1 cibule, bobkový list, pepř, sůl, olej, česnek, bobkový list
|
Lišky nakrájíme a vložíme do vroucí vody společně s bobkovým listem. Krátce povaříme a scedíme.
Na rozehřátém oleji osmahneme cibulku s rozetřeným česnekem, přidáme povařené lišky a dusíme, dokud se nevypaří voda.
Podáváme jako přílohu k pečenému masu.
|