Recepty
|
Lišky na smetaně
|
400 g lišek, 1 cibule, 50 g másla, hladká mouka, 200 ml smetany, pepř, sůl, citronová šťáva
|
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Přidáme pokrájené lišky a dusíme do měkka, až se voda vysmahne.
Přidáme smetanu s rozmíchanou moukou. Okořeníme pepřem a citrónovou šťavou, krátce povaříme. Podáváme s pečivem nebo knedlíkem.
|
Lišky na kyselo
|
500 g lišek, 1 cibule, 200 ml smetany, 50 g másla, ocet, bobkový list, pepř, nové koření, hladká mouka, ocet, sůl
|
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme pokrájené lišky, ochutíme kmínem a dusíme. Až lišky změknou přidáme vodu,
bobkový list, nové koření a pepř. Přidáme smetanu a zahustíme moukou. Krátce povaříme a dochutíme octem na příjemnou kyselou chuť. Podáváme s bramborem.
|