Recepty
|
Zapečené plstňáky s pórkem
|
300 g hřibů plstnatých, 200 g pórku, 300 ml mléka, 50 g másla, 4 vejce, pepř, sůl
|
Pórek povaříme v osolené vodě. Vychladlý pórek nakrájíme na kousky, opepříme a osolíme a vrstvičku umístíme do zapékací misky.
Vrstvu pórku překryjeme vrstvou hub, na které opět naklademe vrstvu pórku, až máme zapékací misku zaplněnou. Zalijeme osoleným mlékem, ve kterém jsme rozvedlali vejce.
Zapečeme v troubě do zlatova. Podáváme s brambory.
|
Hřibové pikantní topinky
|
400 g hřibů plstantých, 8 topinek, 1 chilli paprička, 100 g anglické slaniny, 2 cibule, olej, sůl, pepř
|
Cibuli pokrájíme na kostičky a osmahneme společně se slaninou. Přidáme houby a podusíme do měkka. Dochutíme
chilli papričkou, solí a pepřem. Houbovou směs mažeme na připravené topinky.
|