Recepty
|
Salát z poddubáků
|
300 g hřibů dubových, 100 g tvrdého sýra, 1 tatarka, plnotučná hořčice, 2 stroužjky česneku, ocet, sůl
|
Houby uvaříme v mírně osolené vodě s česnekem a octem. Nakrájíme je a smícháme s nahrubo nastrouhaným sýrem. Přidáme tatarskou
omáčku, hořčici a dochutíme solí. Podáváme s čerstvým pečivem.
|
Houbový špíz
|
200 g hřibů borových, 200 g masa (kuřecího, vepřového), 200 g kuřecích jater, 4 cibule, grilovací koření
|
Maso, játra a houby nakrájíme na stejné kousky. Střídavě je napichujeme na špejle společne s cibulí a vytvoříme si tak špízy.
Špízy okořeníme grilovacím kořením a osmažíme na oleji ze všech stran. Podáváme s hranolky nebo vařenými bramborami.
|