Recepty
|
Hřibový perkelt
|
500 g hřibů borových, 2 cibule, 50 g špeku, 2 papriky, 1 l vývaru, rajský protlak,
2 rajčata, hladká mouka, olej, sůl, kmín, pepř, sladká paprika
|
Špek na drobno nakrájíme a vyškvaříme, přidáme cibuli a zpěníme ji. Přidáme nakrájenou papriku a dusíme 15 minut.
Podlejeme vývarem, přidáme houby a nakrájená rajčata. Osolíme, okořeníme, můžeme přidat i trochu sladkého kečupu a vaříme asi 15 minut. Zahustíme moukou.
Podáváme s knedlíkem a vařeným hovězím masem.
|
Bramboračka z boráků
|
100 g hřibů borových, 500 g brambor, 200 g kořenové zeleniny, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, majoránka
|
Na másle zpěníme cibulku a připaravíme z ní jíšku, kterou zalijeme vodou a rozšleháme. Přidáme nadrobno nakrájené brambory, zeleninu a houby. Osolíme a vaříme do měkka.
Dochutíme třeným česnekem a drhnutou majoránkou.
|