Recepty
|
Kovářské lívance
|
250 g hřibů kovářů, 1 cibule, 250 g hladké mouky, 200 ml mléka, máslo, 2 vejce, sůl, drcený kmín,
prášek do pečiva, olej
|
Z mouky, vajec a prášku do pečiva připravíme těsto. Na másle zpěníme cibuli a přidáme pokrájené houby. Ochutíme kmínem, solí a pepřem.
Když jsou houby hotové, necháme vychladnout. vychladlé houby přidáme do těsta a prohněteme. Vytvoříme lívance, které smažíme do zlatova.
|
Guláš z kovářů
|
400 g hřibů kovářů, 4 cibule, 2 spařená a oloupaná rajčata, 50 g slaniny, sůl, pepř, drcený kmín, sladká paprika
|
Slaninu rozkrájíme na kostičky a vyškvaříme. Přidáme nakrájenou cibuli, až zesklovatí přidáme nakrájené houby. Zalejeme vodou, přidáme
nakrájená rajčata, osolíme, okořeníme. Zahustíme chlebem. Podáváme s pečivem.
|