Recepty
|
Kyselka z hřibů
|
300 g hřibů smrkových, 4 brambory, 1 cibule, máslo, hladká mouka, 3/4 l mléka, ocet, kopr, celý pepř,
bobkový list, nové koření
|
Cibuli na drobno nakrájíme, zpěníme ji a přimícháme mouvy, vytvoříme si tak jíšku. Do jíšky přidáme nakrájené brambory a koření. Vaříme do změknutí brambor.
Polévku okyselíme octem, přidáme posekaný kopr a povaříme.
|
Bílá omáčka z hřibů
|
500 g hřibů smrkových, máslo, smetana, cibule, mouka, sůl, pepř
|
Nakrájíme cibuli a necháme ji zpěnit na másle. K cibuli přidáme nakrájené hřiby, které dusíme, až změknou. Zalijeme smetanou, ve které jsme
rozvedlali trochu mouky na zahuštění. Vzniklou omáčku dochutíme solí a pepřem. Podáváme s knedlíkem.
|