Recepty
|
Suchohřiby po zálesácku
|
500 g hřibů hnědých, 80 g másla, 30 g hladké mouky, sůl, petrželová nať, citron
|
Kloboučky hřibů osolíme, obalíme v mouce a opečeme po obou stranách na rozehřátém másle. Opečené vyjmeme, do másla přidáme drobně nakrájenou
petrželovou nať a citronovou šťávu. Zamícháme a prohřejeme. prohřátou šťávou zelejeme opečené kloboučky hřibů. Podáváme s brambory a zeleninovým salátem.
|
Hřibové řízky
|
500 g hřibů hnědých, vajíčko, mouka, strouhanka, sůl, olej
|
Hřiby rozkrájíme na řízky. Jednotlivé řízky osolíme a obalíme v trojobalu (mouka, vajíčko, strouhanka).
Obalené řízky smažíme do zlatova na oleji. Osmažené řízky podáváme s brambory a tatarkou.
|