Recepty
|
Žampiony na víně
|
400 g žampionů, 100 ml červeného vína, 100 ml kečupu, 1 cibule, 3 stroužky česneku, sůl, pepř
|
Na sádle zpěníme cibulku. Přidáme pokrájené žampiony a osolíme. Žampiony dusíme ve vlastní šťávě, dokud nezměknou.
Přidáme víno, kečup a česnek. Zaprášíme moukou a krátce povaříme. Dochutíme pepřem. Podáváme s knedlíkem.
|
Volská oka se žampiony
|
300 g žampionů, 100 g anglické slaniny, 1 cibule, máslo, sůl, pepř, 4 vejce
|
Slaninu necháme rozškvařit na pánvi. Přidáme pokrájenou cibulku a smažíme dozlatova.
Přidáme pokrájené žampiony a dusíme, dokud nezměknou.
Osolíme, opepříme a rozklepneme 3 vejce, aby vytvořily volská oka. Smažíme, dokud bílek nezatuhne. Podáváme s chlebem.
|